Malezya'da gezilecek ilk 5 şehir ve yapılacak 10 en iyi aktivite !


Malezya'da görülmesi gereken ilk 5 şehir ve yapılacak ilk 10 aktivite ! 


1. Kuala Lumpur - Petronas Kuleleri, Merdeka Meydanı, Batu Mağaraları, Chinatown, Sentral Pazarı gibi popüler turistik yerlere ev sahipliği yapar.

2. Penang - George Town, Kek Lok Si Tapınağı, Batu Feringghi Plajı, Tropikal Bahçe, Penang Tarih Müzesi gibi tarihi ve doğal yerleri ile ünlüdür.

3. Langkawi - Ada plajları, Telaga Tujuh Şelalesi, Langkawi Sky Bridge, Underwater World gibi turistik yerlere sahiptir.

4. Malacca - Malacca Sultan's Sarayı, St. Paul Kilisesi, Jonker Caddesi, Cheng Hoon Teng Tapınağı, Baba Nyonya Heritage Müzesi gibi tarihi yerleri ile bilinir.

5. Kota Kinabalu - Kinabalu Parkı, Poring Sıcak Su Havuzları, Mari Mari Kültür Köyü, Sabah Müzesi, Kota Kinabalu City Mosque gibi doğal ve kültürel yerleri ile öne çıkar.


Aktiviteler; 


1. Petronas Kuleleri'ni Ziyaret Etmek - Kuala Lumpur'daki en ünlü turistik yerlerden biri olan Petronas Kuleleri'ni ziyaret edin ve şehrin manzarasını izleyin.

2. Batu Caves'a Tırmanmak - Kuala Lumpur yakınlarındaki Batu Mağaraları'na tırmanın ve Hindu tapınağını keşfedin.

3. Malakka'da Tarihi Geziler - Malezya'nın tarihi başkentlerinden biri olan Malakka'da eski binaları, müzeleri ve tapınakları ziyaret edin.

4. Langkawi'de Plaj Keyfi - Langkawi adalarındaki beyaz kumlu plajlarında yüzün ve güneşlenin.

5. Cameron Highlands'de Doğa Yürüyüşleri - Bu tropikal dağlık bölgede doğa yürüyüşleri yapın ve çay tarlalarını keşfedin.

6. Bako Ulusal Parkı'nda Yürüyüş - Sarawak'taki bu ulusal parkta yaban hayatı ve doğal güzellikleri keşfedin.

7. Orangutan Rehabilitasyon Merkezi'ni Ziyaret Etme - Sabah'ta Sepilok'ta yer alan Orangutan Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret edin ve bu ilginç hayvanlarla ilgili bilgi edinin.

8. Sarawak Kültür Köyü'nde Kültür Turu - Sarawak Kültür Köyü'nde yerli halkın yaşam tarzını, geleneklerini ve el sanatlarını öğrenin.

9. Genting Yüksek Dağı'na Çıkma - Kuala Lumpur yakınlarındaki bu dağa teleferikle çıkın ve Genting Highlands Resort'da eğlenin.

10. Melaka Nehri'nde Tekne Turu - Malakka'daki Nehir'de tekne turu yapın ve şehrin tarihi binalarını ve yerlerini keşfedin.