Meksika'da gezilecek ilk 5 şehir ve yapılacak 10 en iyi aktivite !


Meksika'da görülmesi gereken ilk 5 şehir ve yapılacak ilk 10 aktivite ! 


1. Cancún: Karayipler'deki turkuaz denizi, beyaz kumlu plajları ve lüks tatil köyleriyle ünlü olan Cancún, Meksika'nın en çok turist çeken şehirlerinden biridir.

2. Mexico City: Başkent Mexico City, tarihi zenginlikleri, müzeleri, sanat galerileri ve harika yemekleriyle ünlüdür. Aynı zamanda, Aztek ve Maya uygarlıklarına ait antik kalıntılar da şehrin çevresinde bulunmaktadır.

3. Playa del Carmen: Cancún'un güneyinde yer alan Playa del Carmen, hareketli gece hayatı, su sporları ve güzel plajlarıyla ünlüdür. Ayrıca, yakındaki Cozumel adası gibi turistik yerlere kolayca ulaşılabilir.

4. Tulum: Karayip Denizi'nin turkuaz sularında yer alan Tulum, muhteşem plajları, antik Maya kalıntıları ve doğal güzellikleriyle ünlüdür. Şehirdeki Mayan sitesi, ziyaretçiler tarafından sıkça ziyaret edilmektedir.

5. Puerto Vallarta: Pasifik kıyısındaki Puerto Vallarta, beyaz kumlu plajları, doğal güzellikleri, su sporları ve balık avı ile tanınır. Şehir ayrıca, harika yemekleri, gece hayatı ve San Miguel de Allende gibi yakındaki turistik yerlere kolay erişimi ile de popülerdir.


Aktiviteler; 


1. Chichen Itza: Antik Maya kenti Chichen Itza, Meksika'nın en ünlü turistik yerlerinden biridir. Burada El Castillo, Kukulkan Piramidi ve büyük top sahası gibi birçok önemli yapıyı görebilirsiniz.

2. Cozumel adası: Cozumel, Meksika'nın doğal güzellikleri ve harika dalış fırsatları ile tanınan bir adasıdır.

3. Teotihuacan: Meksika City'nin yaklaşık 50 km kuzeydoğusunda yer alan Teotihuacan, Aztek ve Maya kültürüne ait antik kalıntıları görmek için harika bir yerdir.

4. Tulum: Karayip kıyısındaki Tulum, muhteşem manzaralar, antik Maya kalıntıları ve harika plajları ile ünlüdür.

5. Yucatan yarımadası: Yucatan yarımadası, doğal güzellikleri, harika plajları ve antik Maya kalıntılarıyla ünlüdür.

6. Meksika City'deki müzeler: Meksika City, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle tanınır ve bu zenginliklerin birçoğunu keşfetmek için şehirdeki müzeleri ziyaret edebilirsiniz.

7. Puerto Vallarta: Pasifik kıyısındaki Puerto Vallarta, doğal güzellikleri, su sporları ve balık avı ile tanınır.

8. Oaxaca: Oaxaca, kolonyal mimarisi, yerel el sanatları ve geleneksel Meksika yemekleri ile ünlüdür.

9. Xcaret: Xcaret, doğal yaşam parkı, plajları ve akvaryum gibi birçok aktivite sunan Cancun yakınlarındaki bir turistik merkezdir.

10. Chiapas: Chiapas, antik Maya kalıntıları, doğal güzellikleri ve yerel kültürleri keşfetmek için harika bir yerdir. Sumidero Kanyonu, Palenque ve San Cristobal de las Casas, ziyaret edebileceğiniz en popüler yerler arasındadır.